fredag 14 september 2018

Apple all the way


Apple presenterade i förrgår sina iphone-nyheter. Precis som ryktena sade blev det tre nya modeller och iPhone X slutar säljas. Extra allt är väl en bra sammanfattning. Iphone XS är den nya flaggskeppsmodellen med oförändrat pris från iPhone X (999 dollar) med en extrastor variant "XS Max". Den senare körde upp "startpriset" med 100 dollar till 1099, ett nytt rekord för en basmodell.

Förutom de två premiummodellerna presenterades en "lågprisvariant" iPhone XR med samma lekfulla färger som den gamla 5C, men till skillnad från denna har den nästan samma specifikationer som storebröderna med undantag från skärmen som är LCD och mindre minne osv. Denna modell var också till skillnad från den ganska misslyckade 5C heller ingen budgetmodell utan börjar på 749 dollar i USA.


Det är uppenbart att Apple forsätter sin strategi att sakta men säkert höja snittpriserna för iPhone. Man väljer också att släppa XR en månad senare än de andra två.

Därtill kom en fjärde variant av AppleWatch med massor av förbättringar- större skärm, klart mer ambitiös hälsoprofil och fortsatt tokfokus på sport. Jag har haft den första versionen i tre år nu och köpte idag den nya. Det är bara att konstatera att denna produkt har blivit en massiv succé med tiden. 

Ganska nöjd är jag också med detta fyra år gamla inlägg som förutsade rätt exakt vad Apple Watch skulle bli.

2 kommentarer:

 1. Sorry men det där verkar ju vara en fullkomligt döfödd strategi för äpplet. Jag menar det är inte en rymdraket vi pratar om, utan en vanlig sketen telefon, år 2018. Knappast något som tillför så mycket värde att man inte kan välja en annan telefon för en liten andel av priset. För, så himla super duper fantastisk är inte äpplet.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Jag är ett stort fan av Apple. Första smart-phonen var en Samsung, efter att snabbt bytt till Iphone 2009 var jag fast och är en trogen konsument. Aktien och företaget är fantastiska och väldigt dyra. Dock tror jag Apple har gjort bort sig med prissättningen i detta fall. Istället för att lägga priset på en rimligare nivå, och få fler att komma över från Android-träsket så skrämmer denna prislapp och de som har X-modellen idag kommer förmodligen inte byta över.

  Mvh Mr O
  https://yieldinarerna.blogspot.com/

  SvaraRadera