fredag 12 januari 2018

LEO växer snabbt


Förutom LEO:s fina organisak tillväxt på senaste kvartalet på 33 % har man som bekant börjat förvärva bolag i snabb takt. I och med dagens meddelande om ett andra större köp vuxit rejält på EBITDA-nivå. 

LEO:s justerade EBITDA var tredje kvartalet 8,4 MEUR (7,6 utan justering), enligt LEO var motsvarande för Royal Panda 3,2 MEUR och i dagens förvärvade bolag IPS låg den under fjärde kvartalet på 3,8 MEUR. Man har alltså ökat EBITDA någonstans runt 80 %. Även om dessa siffror säkert inte är helt jämförbara så kan de väl ge en uppskattning om hur mycket bolaget håller på att växait resultatmässigt tack vare förvärv.

LEO:s intäkter var samma period 55,6 MEUR, Royal Pandas 9,8 MEUR och IPS var i fjärde kvartalet 11,7 dvs en ökning på runt 40 %.


Oavsett hur man räknar så är det ett klart större LEO som håller på att sättas samman. Med tanke på hur skickligt ledningen har rattat skutan hittills när man hade betydligt sämre resurser och finansieringsmöjligheter så tror jag på alla sätt att man kommer att lyckas väldigt väl med integrationen.

Positivt för LEO i år är förstås även det stora sportåret och att man snart kommer in på Mid Cap. De kommer säkerligen till Large Cap snart nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar