måndag 10 januari 2011

Alltid besvikelser i PA Resources

PA Resources överraskade marknaden med att komma med en riktigt dålig produktionsrapport häromdagen. Sedan dess har aktien sjunkit med mer än 30 %. Detta är ett utmärkt exempel på hur dåligt informerad marknaden kan vara och vilka felprissättningar som har blir resultatet!

Som jag har skrivit många gånger tidigare överskattar "Pares" ledning företagets framtida produktion sedan många år på ett sätt som nästan nästan börjar kännas kriminellt. Det enda överraskande i det hela borde vara hur länge marknaden går på detta och hur många bortförklaringar och skönmålningar av verkligheten som ledningen kan komma på- "tillfredsställande", "uppmuntrande" o.s.v. är språket i senaste rapporten, ingen dålig nyhet presenteras utan att det i samma stycka försöker uppvägas av någonting positivt, oavsett hur avlägset det är. Nästan komiskt blir det när man i senaste rapporten talar om att man minsann har hittat en stor icke kommersiell oljekolumn. Men så bra då...

PA Resources saknar uppenbarligen förmåga att hitta lönsamma tillgångar, utveckla sina exsiterande och överhuvudataget bära sina egna kostnader utan nyemissioner. Sluta lita på Pare, det gjorde jag för länge sedan. Om du äger aktier idag så ta förlusten och sälj innan den blir ännu större.

Kurs idag: 5,80 kr

'

2 kommentarer:

 1. Tack LOU
  Då har vi gjort lika med Pare du och jag .
  Vi har båda en annan aktie som går bra i ett bolag med en ledning som levererat hoppas det fortsätter så .
  Bolaget börjar på B......

  Mvh / Fabrikörn

  SvaraRadera
 2. Fabrikörn: Man får aldrig vara rädd för att inse ett misstag. Det är väldigt dyrt, hur många har man inte hört som "var med ända till aktien blev värdelös" o.s.v. under IT-bubblan?

  SvaraRadera