onsdag 30 januari 2019

LVMH lyckas som ingen annan


LVMH rapporterade igår och siffrorna var i vanlig ordning väldigt fina. Oron för Kina möttes med tydliga besked om att man säljer mer än någonsin på den kinesiska marknaden och VD/huvudägren Bernard Arnault förklarade detta med att den kinesiska kundkretsen nu nått en sådan sofistikering att det finns en mycket stor efterfrågan på framförallt Louis Vuittons produkter att man klarar nedgångar i den allmän konjunkturen i landet.

Även guidningen för det kommande kvartalet var hyfsat optimistisk från en man som alltid är väldigt försiktig i sina kommentarer om utsikterna. Egentligen var allt utom dryckessegmentet väldigt bra om man ökade vinsten dubbelt så snabbt som omsättningen med runt 20 %.Värderingen har som bekant fallit de senaste månaderna och PE ligger nu när vi vet 2018-resultatet på 12,64 euro/aktie på förhållandevis blygsamma 22 efter dagens fina uppgång i aktien på just nu över 7 %.

PE 22 är förstås väldigt lågt inte bara historiskt utan överhuvudtaget för en så stabil verksamhet som ökar vinsten med runt 20 % per år. Jag tror att aktien kommer att få mycket bra när den allmänna oron över handelskrig och annat tok lägger sig.

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt bolag. Ångrar att jag sålde av det förra året även om det blev en liten vinst. Blir nog att försöka komma in igen på sikt.

    SvaraRadera
  2. Bra rapport och lite mer jordnära värdering. Dock på rekordhöga marginaler! Är de hållbara framöver?

    SvaraRadera