fredag 4 maj 2018

Catena Media rusar fram


Catena Media rusar fram hur man än mäter. Inget kan vara tydligare av morgonens rapport. Antalet nya deponerande kunder ökar från 113 000 till 133 000 (+18 %) från förrra kvartalet och intäkterna ökar från 20,1 MEUR till 23,9 (19 %). På årsbasis ökar NDC med 66 % och intäkterna med 57 %. Otroliga siffror!Fokus är tydligt mot USA idag och expansionen in i Pennnsylvania (1,5*Sveriges befolkning) som håller på att regleras är den just nu största händelsen. Vi vet mer eller mindre att flera ytterligare stater kommer att regleras i närtid och en  superbonus för Catena vore om Högsta Domstolen i maj eller juni skulle underkänna förbudet mot sportspel utanför Nevada som gällt mycket länge och skapat en enorm illegal marknad.

Kvartalets resultat tyngs rejält av kostnaden för att avsluta den dyra obligation man ersatte med en med 1,25 % lägre ränta. Kostnaden var 3,4 MEUR samt två veckors dubbel ränta vid övergången. Som vanligt slår värderingen av utestående obligationer på kvartalsresultatet, denna gång positivt men detta är ett nollsummespel över tid.

5 kommentarer:

 1. Fin rapport och märkligt att den inte steg på rapporten. Förhoppningsvis är det en viss ketchupeffekt och så kommer uppgången nästa vecka.

  SvaraRadera
 2. Tack för dina tankar Magnus!

  SvaraRadera
 3. Ja, det lär väl komma uppgraderingar framöver, Som de ångar på. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. Ja tillväxten är verkligen enorm! Jag tycker däremot att det är svårt att värdera varje uppköp som görs. Har du någon koll på hur mycket vinst per aktie efter utspädning ligger på nu?

  SvaraRadera
 5. Hur tror du dessa spelbolag kommer drabbas av en större börsnedgång?

  SvaraRadera