onsdag 9 november 2016

The end of the world as we know it


Ingen skulle vara gladare än jag om jag får helt fel, men det tror jag inte att jag kommer att få. Jag har följt Trump hyfsat väl sedan ungefär 15 år då jag läste hans första bok och bara tanken på att han ska bli USA:s president är ofattbart hemsk (mitt tidigare inlägg finns här, jag tänker inte skriva några fler i ämnet).

Naturligtvis kommer han, precis som hans "inkluderande" segertal antydde att försöka tona ned profilen och verka presidentlik den närmaste tiden, men detta är ingen normal människa och masken kommer att åka av. 

I Trump samsas sådana för en president bisarrt olämpliga egenskaper som extrem narcissism, skrupellöshet, oärlighet och gränslös girighet. Lägg sedan till total brist på respekt för kvinnor som inte är till någon direkt nytta för honom och uppenbar avsaknad av någon empati för människor som inte är som han (tror han själv är)- "A WINNER!". 

Han är en vuxen bäbis som har fått göra som han velat hela sitt liv och aldrig kan förlåta vad hans sjuka hjärna har uppfattat som en oförrätt. Ett liv som inte alls kännetecknas av lysande entreprenörskap, som han fått sina fårskallar till anhängare att tro, utan enorma pengar ifrån pappa, gång på gång och oräkneliga konkurser, bedrägerier och stämningar. Det han har lyckats med är att sälja sitt namn till diverse verksamheter samt som reality-skådespelare. Bara en sån sak, om några veckor ska han upp i rätten (han räddas inte av att han blivit vald) för att han på fullaste allvar drev ett bluffuniversitet och skinnade ofta utsatta människor in på bara kroppen med tomma löften om utbildning och rikedom. TILLÄGG: Trump har nu förlikats med de drabbade och betalar för detta nätta 25 miljoner dollar till dem. En bedragare som president...
Han är ett mänskligt avfall som tror att den som är chef får göra som han vill utan konsekvenser. Han kommer med all sannolikhet att skada frihandeln, NATO, internationella relationer och försöka skrämma motståndare till underkastelse. Den som tror något annat har inte varit uppmärksam det senaste året och vi har bara tur om så inte blir fallet.

Han har hela sitt liv kastat sig in i nya verksamheter, vilka han har saknat all tidigare erfarenhet av och han har i princip alltid misslyckats totalt. Han köpte ett flygbolag utan att ha en aning om vad han givit sig in på och gjorde förstås konkurs, han startade klädmärken, Trump Vodka, Trump Steaks, Trump Montage (inför finanskrisen...) osv osv. Mest miserabelt är dock hur han gick in i casinobranschen, en verksamhet som liknats vid att äga en sedelpress vilket slutade i konkurs (vad annars?).Nu har han givit sig in i den högsta divisionen som den enda presidenten någonsin utan erfarenhet av offentlig verksamhet. Istället för finansiärer och aktieägare har han lyckats med den största blåsningen någonsin- den amerikanska väljarkåren köpte vad han sade- att erfarenhet var dåligt, Clinton var Djävulen själv och den store Trump den ende som kunde rädda USA.


Officiella reklambilden med matkritikers recensioner inlagda.

I värsta fall kommer 2016 att gå till historien som det år då den rådande, väl fungerande efterkrigsvärldsordningen började falla i bitar pga Brexit-omröstningen, Trump och valet av häxan Le Pen till president i Frankrike. 

Den som tror att detta är en höger-vänsterfråga visar bara att han inte kan tänka i flera steg och/eller är oförmögen att se bortom denna enkla skala. Jag står själv en bra bit åt höger politiskt, är inte det minsta nöjd med en stor del av utvecklingen i svensk politik och alla borde inse att det blir problem med illegal och okontrollerad invandring i vilket land som helst. Förstår man inte det har man helt enkelt ingen aning.

Problemet med Trump är inte att han i flera fall intar typiska högeråsikter, lika lite som problemet med Hitler var att han ansåg att Versaillesfreden var orättvis mot Tyskland (vilket det absolut var) eller att man skulle lösa arbetslösheten med stora infrastrukturprojekt. Problemet med Trump är att han saknar moral, empati och lider av storhetsvansinne. Oavsett vilka hjärtefrågor en sådan person har blir det garanterat fel i slutändan. I värsta fall fruktansvärt fel.

God help us!

5 kommentarer:

 1. Vad tror du om hans ekonomiska politik. Känns väldigt oberäkneligt. Han verkar ju dels vara för enorma stimulanser och statsskulduppbyggnad men frågan är om han kommer göra FED mer hökaktigt eller om det bara var snack för att appellera till Tea Party.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I princip alla ekonomer dömer ut den som helt orealistisk och skapande ett hemskt stort budgetunderskott men här är jag mindre oroad då Kongressen är i vägen till skillnad från utrikes- och säkerhetspolitiken.

   Radera
 2. As an American I am profoundly embarrassed by my nations choice of Trump for president. I certainly did all I could to prevent this outcome.

  Magnus is right to call him "human garbage" and an "adult baby" I couldn't have said it better myself

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks for your efforts! :-) Also thanks for your comment.

   Radera
 3. Det känns som man kan syna vilken fråga som helst och inse att allt inte står rätt till..Ta bara så grundläggande saker som människors lika värde och att klimatförändringar inte existerar enligt Trump.

  SvaraRadera