måndag 15 april 2019

Disney vs Netflix


Alla vill vara med och rapportera när man tror att man ser de första tecknen på ett skifte på marknaden. Många är de dominanta företag som har fallit från sin piedestal efter att någon uppkomling har lanserat en ny teknik eller en på annat sätt överlägsen vara eller tjänst. I början kanske det inte fanns så mycket som tydde på att detta skulle bli den nya ledaren men tids nog blev det uppenbart för alla. 

Många har dragit sådana slutsatser angående Netflix när Disney nu sent omsider lanserar sin streamingtjänst Disney +. Jag tror inte alls det. Disney är mycket sent på bollen och deras utbud är både långt mindre än Netflix och till mycket stor del gammal skåpmat. Typ vad Netflix var för några år sedan innan man startade sin gigantiska produktion av eget innehåll.


Disney är också prissatt därefter- man lägger sig på ungefär halva kostnaden för Netflix med sju dollar i månaden eller 70 per år. Detta är aggressivt och med tanke på Disneys många attraktiva tillgångar genom Marvel nm.m. kommer man säkert att locka många prenumeranter, inte minst bland "under 30" men jag tror inte att folk kommer att välja bort Netflix för Disney i någon större omfattning. 

Även om Disney kommer att lansera ett antal exklusiva serier och filmer inför premiären så är deras inriktning klart ungdomlig och de har som sagt ett mycket, mycket mindre bibliotek av nyproducerat än Netflix. Disney kan ju inte köra ut sina nya storfilmer direkt till Disney + eftersom de är alltför värdefulla de första månaderna.

Därtill kommer att Disney och Netflix tillsammans inte kostar mer än en bråkdel av vad man i USA lägger på kabel-TV. 20 dollar är inte mycket pengar för en månads underhållning om man väljer båda. Dessutom kommer Disney+ att endast finnas i USA fram till slutet av 2021 då man planerar att lanseras globalt.

Jag behåller min relativt stora exponering mot Netflix. Det ska bli spännande att se deras resultat på tisdag kväll.


3 kommentarer:

 1. Jag tror få kommer att byta Netflix mot Disney men gissar att många kommer att komplettera med den sistnämnda då priset var relativt lågt. Tror det är smart strategi av Disney att starta med ett lågt pris för att få in många kunder. Oavsett blir det spännande att följa detta :-)

  SvaraRadera
 2. Ja låter ju som rätt givet för många barnfamiljer, problemet för Disney kommer väl vara att det direkt konkurrerar med deras egen kanal. Jag hade nog också väntat mig att de skulle få med sport i sitt streaming erbjudande. Kan ju komma senare som extra eller egen tjänst.

  SvaraRadera
 3. Hej vänner, jag är Antonio Laura från Heidelberg, jag är en sjuksköterska som arbetar på Capio Saint Görans sjukhus-Sverige. För några dagar sedan läste jag online-postad kommentar på en relationsrådgivningsblogg. en kvinna från München-Italiensk baserad journalist avslöjar hur hon permanent Cured Weak Erection & Quick Ejaculation inom tre veckor efter att hans fru lämnade honom på grund av sjukdomen medan hon fortfarande läste sin historia sa hon ... mannen som hjälpte henne att uppnå allt detta heter Överstepräst Oduduwa tar tillbaka sin exkvinna efter separation. Jag har tur att kopiera Dr.Oduduwa personlig kontaktadress för att kommunicera med honom personligt för hjälp (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag kommunicerar med samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet behöver hjälp mirakulöst.
  För sju månader sedan såg min man Anderson rakt mot mitt ansikte och sa att det var mellan oss att vi var färdiga med vårt äktenskap, han tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Spanien, sedan dess har jag försökt att ringa och skicka meddelanden till honom via telefoner, sociala medier och e-post men helt blockerade min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp att åtminstone prata med vår son Felix, jag läste att be om ursäkt även när vi båda vet att han har felit mig, han tog min son bort från mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag behövde desperat akut hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
  för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. DrOduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att ta honom hem, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa hade lunchat en Magic Love-stavning på min vägnar i sitt tempel ringde min man Anslund mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Dr.Oduduwa kärleksspell för att få tillbaka min mans hem. Jag och min kärlekspartner är alltid tacksamma för Oduduwa-biståndet.
  Jag lovar att dela mitt goda vittnesbörd om att berätta om världen om Droduduwa förmåga att återställa äktenskapet tillbaka till livet, jag insåg att det skulle vara bra att dela ut här som jag vet att det kommer att inspirera andra också som jag finner i mig nyligen, Jag är medveten om att det fungerar för mig, min man återvänder hemma inom sju dagar älskar stavningsproceduren.
  Oduduwa har en lösning för att lösa följande kärleksproblem
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDD HÖG
  * förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
  * Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
  * Dekretiserande magi, SPEL LOTTERI & VINSPEL SPEL
  här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
  Oduduwa personlig e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera