måndag 2 september 2013

Rykten utan slut


Ryktesfloran kring nästa version av iPhone ökar för varje år i samma takt som hysterin kring densamma. Det blir mycket trams men har man följt utvecklingen i några år blir det lättare och lättare att skilja agnarna från vetet.

Det är nu helt klart att Apple kommer att släppa en enklare modell av iPhone för första gången någonsin och det verkar lika klart att det kommer att riktas mot segmentet strax under den dyrare modellen (se tidigare diskussion om detta), vara tydligt enklare, men inte på något sätt kännas billig eller lågpris.

Priset är väl det enda som inte är känt men det senaste dygnet har foton på den färdiga produken i sin förpackning dykt upp och det kan ge en mycket tydlig vink om hur Apple kommer att sälja "iPhone 5C".


Om dessa iPod Touch-liknande förpackningar med genomskinlig front och klistermärke på framsidan som visar färgen på baksidan som "bakgrund" stämmer verkar det mycket troligt att Apple kommer att styra försäljningen av denna modell mot detaljhandeln precis som iPod idag. Resultatet när man ser till hur stor mobilmarknaden och inte minst kontantkortsmarknaden är idag, kan bli en rejäl ökning av försäljningen och, eftersom Apple alltid ser till att ha mycket god marginal, vinsten.

Om några månader vet vi.


4 kommentarer:

 1. Skulle ha funkat om de hade snyggare färger. Tror inte pastell funkar nu. Ser hemskt billigt ut. Kommer att floppa tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se, men jag tycker de ser väldigt attraktiva ut givet dagens trender. Apple brukar ju inte precis lämna något åt slumpen så de har nog lärt sig en hel del av sina många färger på iPod. Flopp är i vilket fall helt uteslutet, frågan är bara om det blir en succé eller en massiv succé (som iPad mini).

   Radera
 2. Jag tycker de där förpackningarna ser ut som en kinesisk kopia. Jämför med iPod touchens snygga dito. Men det kanske bara är bilden som är konstigt tagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att avgöra som sagt, men det verkar som om de satsar på ett väldigt runt formspråk denna gång, dvs iPhones runda hörn går igen runtom förpackningen.

   Radera